Onderhoud

Onderhoud van uw lederen salon.

Om het leder van uw zitmeubel zo goed mogelijk te onderhouden, wordt er aangeraden volgende richtlijnen indachtig te zijn:

1. gezien er zich tussen de naden vuil en stof verzamelt, is het nuttig regelmatig de boorden, kanten en naden tussen rug en zit van het bankstel met een zachte stofzuiger te reinigen

2. voor het dagelijks onderhoud is regelmatig afnemen met een vochtige spons of een zeem uitstekend. Zorg ervoor dat spons en zeem schoon zijn: dus geen restanten van synthetische zepen of andere reiniginsmiddelen.

3. daarnaast kan men ook, maar dan met mate, gebruik maken van wat zadelzeep. Deze neutrale (zonder chemische stoffen) zeep dient men zachtjes in te wrijven, waarna men met een droge doek alles dient op te poetsen.

4. Ten laatste bestaan er ook producten in de handel, waarmee het leder kan gereinigd worden en daarna terug opgeblonken worden. Wel kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik van onaangepaste producten.

5. Opgepast voor kleurafgfte van nieuwe en /of vochtige jeanskleding. Deze kleding kan een blauwe gloed achterlaten op de lederen of stoffen bekleding. Bescherming hiertegen is niet of nauwelijks mogelijk en het verwijderen is niet of nauwelijks mogelijk.  

6. Tip: voorkomen is beter dan genezen.  

Voor een stoffen salon is  punt 1 en 6 van belang.